Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Živko Budimir

Živko Budimir podržao "Prvi mart"

Živko Budimir 67%

 

Predstavnici Koalicije organizacija civilnog društva "Prvi mart" sastali su se u srijedu u Sarajevu s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom, koji je, kako navode iz "Prvog marta" pozvao prognane i raseljene Hrvate iz BiH da daju podršku Koaliciji.

 

Kako piše portal Klix.ba, Budimir je ovom prilikom pozvao raseljene Hrvate i njihova udruženja da pokažu građansku odgovornost i prijavom prebivališta u svojim prijeratnim mjestima stanovanja daju doprinos u izgradnji Bosne i Hercegovine u kojoj će svi građani, bez obzira na etničku vjersku i nacionalnu pripadnost, biti jednaki na svakom njenom koraku.

 

Koordinator Koalicije "Prvi mart" Emir Suljagić nakon sastanka je za Klix.ba kazao kako se predsjednik Federacije obavezao da će njegov ured u najskorije vrijeme pokrenuti inicijativu za izmjenu dva ključna zakona u Federaciji koji se tiču povratnika u RS koji žive na teritoriji FBiH.

 

"To su dva zakona koja nama jako bitna, jedan manje, a to je Zakon o penzionom i invalidskom osiguranju jer povratnici i u ovom trenutku zadržavaju penziju i drugi je Zakon o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodica s djecom, tako da zaštitimo povratničke porodice u RS-u", rekao je Suljagić.

 

On je najavio da će se koalicija "Prvi mart" narednih sedmica biti u stalnom kontaktu sa uredom predsjednika FBiH, te da će već danas tražiti sastanak i sa ministrom rada i socijalne politike Vjekoslavom Čamberom.

...

 

 

09.01.2013

Pročitajte više: www.e-novine.com

2013-01-14


amalia -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

Zpět na hlasování: > Bosnia and Herzegovina > Politici > Živko Budimir
 
load menu