Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Vjekoslav Bevanda

Bevanda: Hrvati u BiH imaju pravo na informiranje na svome jeziku

Vjekoslav Bevanda 40%

 

Predsjednik vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je europskom praksom da Hrvati kao konstitutivni narod imaju pravo na informiranje na materinskom jeziku, izražavajući čuđenje da su se većinske bošnjačke stranke oštro usprotivile uspostavi RTV kanala na hrvatskome jeziku. "To je za mene posve normalna inicijativa i nešto što u svim zemljama svijeta, a naročito u Europi postoji kao praksa. Ne mogu razumijeti da bilo tko pokušava osporiti uspostavu RTV kanala na materinskom jeziku jednome konstitutivnom narodu", rekao je Bevanda za medije u Mostaru.

 

On je odbacio prigovore ministara iz bošnjačkih stranaka, kazavši da dosadašnje protivljenje uspostavi RTV kanala na hrvatskome jeziku nije nikome ništa donijela dobro. Prijedlog izmjena zakona o javnom RTV sustavu većinom glasova usvojilo je u petak vijeće ministara kojim se predviđa uspostava zasebnog kanala na hrvatskome jeziku.

 

Izmjene zakona predložio je predsjednik vijeća ministara Bevanda koji je i član HDZ-a BiH, unatoč protivljenju resornog ministra prometa i veza Damira Hadžića koji je glasovao protiv odluke. Zajedno s Hadžićem, koji je član SDP-a BiH, protiv odluke glasovali su i drugi bošnjački ministri Zlatko Lagumdžija, Edita Đapo i Zekerijah Osmić, dok su za odluku uz Bevandu bili ministri dvaju HDZ-a Bariša Čolak i Damir Ljubić. Njima su se priključili ministri iz srpskih stranaka SNSD-a i SDS-a Sredoje Nović i Mirko Šarović.

...

 

 

111.2013.

Pročitajte više: www.poslovni.hr

2013-01-14


amalia -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

 
load menu