Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Simeon Djankov

Симеон Дянков: БАН в момента е една голяма черна кутия

Simeon Djankov 23%

button ElectionsMeter.com

 

БАН в момента е една голяма черна кутия. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Дянков отговори на въпрос на депутатите от РЗС Яне Янев, Емил Василев и Георги Терзийски относно политиката на Министерството на финансите по държавното финансиране на БАН и държавните университети. Дянков заяви, че БАН няма да се закрива и разпродава, а ще се реформира, както се реформира цялата държавна администрация.

 

По думите му политиката на Министерството на финансите е да управлява парите на данъкоплатците отговорно. В момента не било ясно какво се случва с парите, които БАН получава на централно ниво. По думите на Дянков БАН на централно ниво е една голяма черна кутия. Финансовият министър настоя БАН да взема субсидиите си като второстепенни разпоредители на бюджетни кредити. „Трябва да отделяме пари за правенето на наука, но това не трябва да се прави в рамките на една голяма черна кутия. Трябва да има прозрачност на средствата”, заяви Дянков. По думите му не е добре темата за науката да бъде политизира.

 

В 11.24 токов удар наложи прекъсването з. няколко секунди на парламентарния контрол. Електрозахранването беше възстановено веднага.

 

Весела БАРЪМОВА

 

 

03 декември 2010

Източник: www.focus-news.net

04 .12.2010


Sally -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

Zpět na hlasování: > Bulgaria > Politici > Simeon Djankov
 
load menu