Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Savez za bolju budućnost

Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza

Savez za bolju budućnost 67%

 

SARAJEVO - Poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Salih Šabović isključen je iz Saveza za bolju budućnost BiH.

 

"U skladu s čvrstim političkim opredjeljenjem da nadležni državni organi, ali i političke stranke, trebaju učiniti sve da se poreski dugovi uredno namiruju, a poreski dužnici i njihova imena transparentno objavljuju i sankcioniraju, Predsjedništvo SBB-a je donijelo odluku da iz članstva SBBBiH isključi Saliha Šabovića, poslanik u Skupštini TK-a. Po ispisu Poreske uprave Federacije BiH njegova firma 'Giprom' duguje enorman poreski iznos.

 

SBBBiH poziva i druge političke partije da slijede ovaj primjer, jer je poznato da su imena velikih poreskih dužnika dospjela u javnost zalaganjem upravo poslanika SBBBiH u Parlamentu FBiH.

 

SBBBiH je obećao građanima da se neće voditi stranačkom pripadnošću prilikom sankcioniranja svakog ko ne ispunjava poreske obaveze i to u slučaju Šabovića SBBBiH principijelno pokazuje. SBBBiH očekuje da Šabović vrati mandat poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona", stoji u saopštenju Saveza za bolju budućnost BiH.

...

 

 

Fena - 10.01.2013/p>

Pročitajte više: www.nezavisne.com

2013-01-14


amalia -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

 
load menu