Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Milorad Dodik

Dodik sa Berluskonijem: Italijani učestvuju u projektu Sredn

Milorad Dodik 47%

 

Vlade Italije obezbijediće finansijsku konstrukciju za realizaciju projekta izgradnje hidroenergetskog sistema "Srednja Drina" u koji su uključene Republika Srpska (RS), Italija i Srbija, izjavio je Srni predsjednik RS Milorad Dodik nakon sastanka sa italijanskim premijerom Silvijem Berluskonijem.

Dodik je rekao da je tokom razgovora u Rimu bilo riječi o detaljima koji bi trebalo da ubrzaju realizaciju ovog projekta.

"Na bazi zajedničkog preduzeća koje će biti formirano biće urađeni zajednički projekti. Srpska će dijelom biti suvlasnik zajedničkog preduzeća, uz obavezu da obezbijedi neophodnu logistiku", naveo je Dodik.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević, ministar inostranih poslova Italije Franko Fratini i italijanski ministar ekonomskog razvoja Paolo Romani, bilo je riječi i o projektu odbrane od poplava u Srpskoj.

Konstatovano je i da Italija podržava Srpsku u njenim nastojanjima ka prosperitetu u BiH.

Projekat "Srednja Drina" podrazumijeva izgradnju hidroenergetskog sistema, koji bi trebalo da počne za dvije godine, a vrijednost investicije procijenjena je na 830 miliona evra.

...

 

 

08 jun 2011

Pročitajte više: visegrad24.info

2011-06-22


amalia -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

Zpět na hlasování: > Bosnia and Herzegovina > Politici > Milorad Dodik
 
load menu