Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Božo Ljubić

Ljubić ponudio novi ustavni prijedlog

Božo Ljubić 50%

 

MOSTAR - Lideri četiri stranke koje u Federaciji čine novu parlamentarnu većinu danas su na sastanku u Mostaru pokušali pronaći rješenje za deblokadu institucija izvršne vlasti, odnosno rekonstrukciju Vlade Federacije, koja bi odražavala političku volju SDP-a, SBB-a i dva HDZ-a kao nove većine u ovom entitetu.

 

Sastanak, koji je počeo kasno popodne, nije bio završen do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", a u kratkim izjavama uoči sastanka lideri "četvorke" iznijeli su očekivanja da će uspjeti pronaći rješenje za deblokadu izvršne vlasti.

 

Najkonkretniji je bio predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić, koji je došao s "novim ustavnim rješenjem" kao planom izlaska iz pat pozicije, iako novinarima nije htio govoriti o njegovim detaljima dok se sastanak ne završi.

 

"Lideri će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, sa osvrtom na pat poziciju zbog nepoštivanja volje nove parlamentarne većine u Federaciji", rekao je uoči sastanka Mišo Relota, portparol HDZ BiH, stranke koja je organizirala jučerašnji susret lidera.

...

 

 

A. &Saron;išić - 27.12.2012

Pročitajte više: www.nezavisne.com

2013-01-14


amalia -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

Zpět na hlasování: > Bosnia and Herzegovina > Politici > Božo Ljubić
 
load menu