Politici a volby, Volte svobodně, Aktivně vyjádřete své demokratické právo, Hlasujte pro změnu, Online referendum
Bakir Izetbegović

Šta Bakir Izetbegović ne zna o muftijama?BICENT | 10. MAJ 20

Bakir Izetbegović 40%

Sastanak u Karađorđevu ipak bi mogao, bar sa stanovišta Islamske zajednice, rezultirati istim posljedicama kao i sastanak Tuđmana i Miloševića!
Dva puta je Sandžak bio tema između mene i rahmetli Alije Izetbegovića. Prvi put to je bilo po svršetku rata, kada sam ga molio da primi Rasima Ljajića, tadašnjeg oponenta Sulejmana Ugljanina. Vjerovao sam da će to učiniti, jer je Ugljanin podržavao Harisa Silajdžića, koji je bio “zabio nož u leđa Aliji”. Ali, Izetbegović je odbijao primiti Ljajića, jer se nije želio miješati u politiku Sandžaka. “Ako bih to učinio, ispalo bi da radim isto što i Tuđman nama u Hercegovini”, branio se Izetbegović.

 

Nedžad Latić“Ali, Tuđman vodi zločinačku politiku prema BiH. Mi bismo, valjda se podrazumijeva, pozitivno djelovali u Sandžaku. Rasim je bolji i kao čovjek i kao političar od Sulje, a i prihvatljiviji je za međunarodnu zajednicu”, uzaludno sam insistirao na njegovu prijemu.

 

Đinđićeva poruka

 

Drugi put sam, nakon što mu je Džemo Latić prenio poruku Zorana Đinđića, a preko muftije Muamera ef. Zukorlića, u Centrali SDA pitao Izetbegovića šta će poduzeti u vezi s tim. Koliko se sjećam, nije bio baš oduševljen ovom idejom. Tada sam svaku njegovu bezvoljnost pripisivao starosti i bolesti. Đinđić je poručio da želi otvoriti sprsko-bošnjački dijalog i u tome je kao partnera vidio Aliju Izetbegovića. Iako je Lagumdžija bio domaćin Đinđiću prilikom posjete Sarajevu, kao lider Alijanse za promjene, Đinđić ga je opisao da je “poput našeg Rasima, koji se samo licka pred ogleda. om prije pojavljivanja pred medijima”.

 

Autor:  Nedžad Latić

 

Pročitajte više: BICENT (10. MAJ 2011)


cici -
Označitno spam

ElectionsMeter nenese žádnou odpovědnost za obsah. Obracejte se vždy prosím na autora. Každý text, publikovaný na ElectionsMeter, musí obsahovat jméno autora s odkazem na původní zdroj textu. Uživatelé by měli mít na vědomí zákon o ochraně autorských práv. Přečtěte si prosím pozorně pravidla užití stránek.

 
load menu